Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Regionális Krízisambulancia Mosonmagyaróvár

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Regionális Krízisambulancia Mosonmagyaróvár

Cím: Mosonmagyaróvár, Barátság u. 29.

Telefon: +36 70 598 1101

E-mail: ambulancia.movar@gmail.com

 

A kríziskezelő ambulancia legfőbb tevékenysége a folyamatok korai kezelése annak érdekében, hogy a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatai, illetve potenciális áldozatai mielőbb segítséget kapjanak, ezzel megelőzve a súlyos krízishelyzetek kialakulását.

A kapcsolati erőszak és emberkereskedelem területét érintő hálózat tagjaként célunk, hogy a hozzátartozók közötti erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak ellátottsága javuljon. További célkitűzésünk, hogy a civil szférának és a jelzőrendszer együttműködésének fejlesztését megvalósítsuk annak érdekében, hogy azáldozatok professzionális segítséget kapjanak.

A kríziskezelő ambulancia szakmai támogatást nyújt az áldozatsegítés mihamarabbi biztosításában annak érdekében, hogy a problémák rendezésére még az erőszakos megnyilvánulások elfajulása előtt sor kerülhessen, megelőzhető legyen az otthonról való elmenekülés szükségessége, legyen lehetőség változtatni akár a bántalmazó magatartásán, és legyen esély a kapcsolati problémák megoldására.

A kríziskezelő ambulancia legfőbb célkitűzése, hogy a jelzőrendszer tagjai, valamint a segítséget kérő személyek és családtagok megfelelő szolgáltatásokhoz jussanak.

Az ambulancia feladata, hogy regionális szintű társadalmi szemléletformálást valósítson meg, valamint hálózatfejlesztés keretében koordinációs feladatok ellátásával összekötő kapocsként működjön a különböző szolgáltatásokat illetően. A kríziskezelő ambulancia egy olyan humán szolgáltatás, mely széleskörű kapcsolatrendszerén és a kapcsolati erőszak, valamint az emberkereskedelem témájában jártas professzionális szakemberek biztosításával nyújt segítséget, megelőzve ezzel a súlyos krízishelyzetek kialakulását. Ezen felül tájékoztató és prezentációs szolgáltatásokat nyújt, és egyben szerepet vállal a társadalmi szemlélet formálásában.

 

Ingyenes szolgáltatásaink:

Áldozatoknak, potenciális áldozatoknak

Szakmai tanácsadás

Jogi
Pszichológiai
Életvezetés
Szociális segítségnyújtás

Jelzőrendszeri tagoknak

Havi rendszereséggel találkozók szervezése
Egyeztető fórumok szervezése és lebonyolítása
Tapasztalatok és jó gyakorlat megosztása
Egy-egy adott eset megoldásának segítése, koordinálása
Hálózatfejlesztés
Programok és képzések szervezése

Megszakítás